Loimaan Prättäjouset järjestivät 11.12. 2012 perinteisen kinkkukisan, 20 jaardin kilpailun 60 nuolella. Kisassa oli hoodilaisia yhteensä kuusi ampujaa ja jokainen onnistui ammunnassaan. Seuramme vanhin aktiivi, Säilän Tapsa, joka täyttää 75 vuotta muutaman päivän kuluttua, teki senioriluokassa upean SE:n, 225 pistettä. Sen rikkomiseen menee laskelmieni mukaan ainakin kuusi vuotta. Antero ja Matti ampuivat senioriluokassa Tapanin kanssa. Anneli kokeili ensimmäisen kerran ampumista veteraanimiesten sarjassa ja voitti luokkansa vihdoinkin melko hyvällä tuloksella, 188 pistettä. Tulos on veteraaninaisten SE. Muutenkin Annelin ammunta oli vireistä ja nousujohteista.

Itse ammuin tällä kertaa perinnejousellani, Jurin tekemällä Wäinämöisellä. Vaikka harjoitustulokseni olivat ennakoineet melko hyvää tulosta, ”Loimaan taika” jatkui. Jälleen kerran tuli nähtyä, että pisteitä ei oteta, ne annetaan. Kuitenkin onnistuin voittamaan Jounin ja Esan hieman epäonnistuttua omissa suorituksissaan.

Joonatan oli ensimmäistä kertaa mukana ampumassa junnujen lonkkarilla. Tulos oli varsin lupaava ja eiköhän pian ennätykset mene uusiksi myös junnujen luokassa. Muutenkin Joonatan kruunasi hoodilaisten riemun: komea kinkku matkasi kyydissä Espoon kulmille. Kyllä se olisi kelvannut muillekin.

Neljä voittoa, hopea ja pronssi, kaksi SE:tä sekä komea kinkku, ei huono kuudelta ampujalta?
Jakke Lehtinen