Hoodin pitkäjousipariskunta menestyi loistavasti Unkarissa 17.-20.3.2011 pidetyssä Euroopan mestaruuskisassa (20 jaardia 3 x 60 nuolta, sisähallikisat). Jarkon voitto oli ylivoimainen ja hän onnistui myös kahdesti rikkomaan jo lähes painolastiksi muodostuneen vanhan SE:n: ”nyt tulos (255 / 13) vastaa kansainvälistä huipputasoa, vaikka vielä on paranneltavaa”, tuumaa helpottunut Jakke. Kokonaisuutena hänen ammunta oli varmaa ja rauhallista, eikä voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Tulossarja 235, 255 sekä 246 on vakuuttava suoritus ja kertoo hänen nykyisestä ampumakunnosta, mikä oli jo nähtävissä Hoodin omissa Tuulimäkikisoissa. Annelin suoritus oli myös erinomainen ja hänen kamppailunsa hopeasta oli jännittävä ja tiukka. Viimeisen kisapäivän alussa Anneli oli kolmantena, kaksi pistettä saksalaista Beatrice Rungea jäljessä. Kisan jälkeen piti vielä jännittää pitkään tuloksia missä hopea lopulta varmistui. Naisten sarjan voittaja, Viron Inge Sirkel-Suviste, oli tällä kertaa Annelille liian kova vastus.

Kisoihin osallistui noin 200 ampujaa yhdeksästä eri maasta, joista suomalaisia oli viisi. Suomeen saatiin myös pronssia, kun keskittymisen mestari J Salonen WT:stä onnistui pitämään pintansa kovatasoisessa kilpailussa miesten vaistoluokassa. Unkarilaisten kisajärjestelyt oli erinomaisesti hoidettu. Ammunta tapahtui suuressa hallissa kahdessa eri vuorossa. Tunnelma palkintojenjakotilaisuudessa oli käsin kosketeltava. ”Unkarilaiset hopea- ja pronssimitalistit hyppäsivät kanssani ykköspallille ja rutistivat minua. Kieliongelmien takia emme pystyneet paljon keskustelemaan, mutta olimme kaikki hyvin herkistyneitä. Tilaisuus oli upea”.

Lehtisten hallikausi jatkuu vielä omiin kisoihimme 3.4. asti. Tämän jälkeen alkaa valmentautuminen kesän ulkokisoihin.

Lisätietoja kisoista sekä valokuvia IFAAn sivuilta tai oheisesta linkistä.

http://www.ifaa-archery.org/index.php?option=com_content&view=article&id=124&Itemid=219

Anneli Lehtinen