Aikuisryhmät

Hoodissa on useita säännöllisesti kokoontuvia ohjausryhmiä niin nuorille kuin aikuisillekin.

Nuorten ohjausryhmät

Nuorten harrasteryhmät

Seura tarjoaa juniorijäsenilleen kaksi harrasteryhmää lokakuusta 2015 alkaen. Ryhmät kokoontuvat harjoittelemaan kaksi kertaa viikossa, puolitoista tuntia kerrallaan. Toinen ryhmistä on suunnattu noin 8–13-vuotiaille, toinen 13–18-vuotiaille. Nuoremmille suunnattu ryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin kello 15.30–17.00 (12.10.2015 alkaen). Vanhempien ryhmä harjoittelee keskiviikkoisin kello 16.30–18.00 ja lauantaisin 13.30–15.00 (10.10.2015 alkaen). Nykyisen junioriryhmän toiminta siirtyy näihin ryhmiin.

Ryhmän osallistumismaksu on 30 €/kk ja yhteen ryhmään otetaan korkeintaan 10 nuorta. Vetäjänä toimii Hoodin liikunnanohjaaja Marja Raisoma.

Ryhmissä opetetaan ensisijaisesti tähtäinjousella ampumista mutta tarvittaessa myös muita jousityyppejä, varsinkin jos muu kuin tähtäinjousi kiinnostaa kilpailumielessä. Toimintaan kuuluu jousiammunnan lisäksi nuorempien ryhmässä monipuolista oheisliikuntaa, joka harjoittaa tasapainoa, silmän ja käden yhteistyötä sekä motorisia taitoja. Vanhempien ryhmä keskittyy myös lihaskunnon kehittämiseen. Ryhmissä rohkaistaan kilpailemiseen mutta monipuolinen jousiammunnan harjoittaminen ja nuoren liikunnallinen kehittyminen kokonaisuudessaan ovat keskipisteenä.

Harrasteryhmiin osallistuvilta lapsilta ja nuorilta toivotaan halua kehittyä jousiammunnassa ja sitoutumista ryhmän toimintaan. Vanhempien lasten ryhmän osallistujilta toivotaan myös sitoutumista lajia tukevaan oheisharjoitteluun.

Nuorten kilparyhmä

Kahden harrasteryhmän lisäksi perustetaan junioreiden kilparyhmä, jota vetää seuran vastuuvalmentaja Jaakko Setälä. Kilpailuryhmään osallistuva juniori osallistuu jomman kumman junioriryhmän toimintaan normaalisti ja lisäksi kilparyhmän harjoitukseen kerran viikossa.

Kilparyhmä on suunnattu tavoitteellisesti harjoitteleville junioreille, joiden pyrkimyksenä on päästä lajin kansalliselle huipulle. Ryhmässä tuetaan tavoitteeseen pääsyä mm. henkilökohtaisen ohjauksen ja kilpailemista tukevien harjoitteiden kautta. Kilparyhmän osallistumismaksu on 20 €/kk.

Välinelainat

Junioreiden ohjausryhmissä oleville tarjotaan tarvittaessa oma jousi käyttöön 10 €/kk (tähtäinjousi, kysy lisää tarvittaessa muista jousista). Jousesta ja nuolista peritään 100 euron pantti.

Stipendit

Vähävaraiselle junioriampujille seura voi myöntää stipendin, jolla korvataan osittain tai kokonaan ohjausryhmästä muodostuvat kulut (jousen kanssa harrasteryhmässä 40 €/kk). Stipendin saadakseen ampujan on oltava motivoitunut jousiampuja ja sitouduttava ohjausryhmän jäsenyyden vaatimuksiin. Stipendistä päättää seuran hallitus.

Hakeminen

Nuorten harrasteryhmään sekä kilparyhmään ilmoittautumiset tehdään linkin takaa löytyvän web-lomakkeen kautta. Lisätietoja ryhmien toiminnasta saa Jaakolta ja Marjalta.

Ryhmiin hyväksymisistä päättää viime kädessä seuran vastuuvalmentaja, ryhmän vetäjän esityksestä.

Aikuisten ohjausryhmät

Harrastusryhmä

Harrastusryhmä on suunnattu alkuvaiheen aktiivisille jousiampujille (etenkin naisille). Harjoituksissa käydään läpi perusasioita ammunnasta ja oheisharjoittelusta (esim. lihaskuntoharjoitteita). Omat välineet tulee olla joko hankittu tai juuri hankinnassa. Ryhmä kokoontuu hallikaudella maanantaisin kello 18–20 ja kesäkaudella erikseen sovittavana päivänä.

Harrastusryhmän vastuuohjaajana toimii Reena Setälä. Lisätietoja ryhmän toiminnasta: reena@hood-espoo.fi

Aikuisten ohjausryhmä

Aikuisten ohjausryhmä on suunnattu kilpaileville tai kilpailemiseen tähtääville ampujille. Ryhmä toimii välikausiryhmänä omien välineiden hankinnasta henkilökohtaiseen valmennukseen. Ryhmä kokoontuu viikoittain, talvikaudella perjantaisin kello 18–20 ja kesäkaudella erikseen sovittavana arki-iltana.

Ryhmään osallistuvilta odotetaan halua kehittyä ampujina sekä aktiviista harjoittelua myös ohjattujen vuorojen ulkopuolella. Vuoroilla käydään läpi henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi yhteisiä harjoitteita.

Aikuisten ohjausryhmän vastuuohjaajana toimii Reena Setälä. Lisätietoja ryhmän toiminnasta: reena@hood-espoo.fi

Ryhmiin hakeminen

Aikuisten ohjausryhmiin osallistuminen on maksullista. Maksut ovat 50 € / 4 kuukautta, siten että kaudet ovat 1.1.–30.4., 1.5.–31.8. ja 1.9.–31.12. Ryhmien toimintaan voi tulla tutustumaan sopimalla siitä vastuuohjaajan kanssa.

Ryhmiin hakeminen tapahtuu nettilomakkeella. Ryhmiin hyväksymisistä päättää ryhmän vastuuohjaaja. Tule tutustumaan ryhmään hakemuksen jätön yhteydessä.