Jarkko Lehtisen kisaraportti EFAC-maastojousiammunnan EM-kilpailuista:

Suomesta lähti kuusi ampujaa edustamaan Suomea IFAAn Euroopan mestaruuskisoihin Portugaliin 1.-6.8. Näistä kolme oli hoodilaisia, Jonna, Anneli ja Jakke. Vaikka Jonna ampui uuden SE:n kisoissa, hän omasta mielestään olisi pystynyt parempaankin. Hänen sijoituksensa oli kokonaiskilvassa seitsemäs. Annelilla oli koko kisan ajan ongelmia jousen ja nuolten kanssa. Tämä pilasi Annelin kisafiiliksen eikä hän kertaakaan yltänyt edes lähelle normaalisuoritustaan. Jakke kamppaili koko kisan ajan voitosta espanjalaisen Jose Luis Irriarte Larumen sekä Roger Pallitin kanssa. Viimeisen päivän jousen putoaminen vireestä muutaman rastin ajaksi kuitenkin pilasi voittokamppailun, mutta erittäin tyytyväinen Jakke oli hopeaan. Vastus oli kova eikä Jose missään vaiheessa hermostunut. ”Olimme lähes tasoissa, kun yllättäen nuoleni alkoivat fishtailemaan. Ne putosivat liian alas, ohi taulun. Seuraavalla rastilla tilanne paheni. Kaikki ohi. Yritin vielä seuraavalla rastilla korjata ammuntaani kun vasta tajusin, että vika taitaa olla jousessa. Lisäsin jänneväliä pari milliä ja ammuntani parani, mutta peli oli pelattu”.

Junnujen sarjassa Meriluodon Markku voitti luokkansa ja teki taas uusia Suomen ennätyksiä. Viljo Meriluoto oli neljäs ja Kimmo Hujanen nousi upealla viimeisen päivän ammunnallaan (uusi SE!) kuudenneksi. Harmillista, että emme tälläkään kerralla saaneet joukkuetta kasaan.

Vaikka kisajärjestelyissä oli parantamisen varaa, EFAC oli jälleen mieluisa kisa. Tunnelma ampujien kesken oli lämminhenkinen ja puutteisiin lähinnä suhtauduttiin ymmärryksellä. Toinen radoista oli melko vaativa sekä maaston että hyvin oikukkaan tuulen johdosta. Puistossa puut kasvoivat voimakkaasti vinoon aiheuttaen ampujille ongelmia. Suurena puutteena pidettiin taustoja, jotka olivat kellallaan milloin mihinkin suuntaan. Erityisesti lonkkariluokan ampujat kärsivät tästä, koska oli vaikeata arvioida oikea pystylinja. Toinen radoista oli melko tylsä: tasainen kenttä, missä radat sijaitsivat lähellä toisiaan. Aika kaukana siitä, mitä esimerkiksi omalla Oittaan radallamme pääsemme kokemaan.

Seuraava koitoksemme onkin Itävallan 3D- MM kisat syyskuun alussa, missä Suomen lisäksi edustamme Suomen Jousiampujain liittoa. Seuramme ampujat ovat siellä hyvin edustettuina: Ari Helmiö ja Hannu Kari (talja), Tapani Säilä (vaisto), Anneli ja Jakke Lehtinen (lonkkari). Saamme Suomelle myös hoodilaisjoukkueen kasaan. Tästä suuri kiitos kuuluu seuramme Suurelle veteraanille, Tapsalle, joka vaihtoi lonkkarinsa vaistoksi joukkuekisan vuoksi. Onnistuu mestarilta.

Jouskariterveisin,

Jakke Lehtinen