Kun kerran Annelin kanssa kokeilimme 20 jaardin ampumista ”joukkueena”, hetken mielijohteesta sitten haastamaan argentiinalaiset jousiampujaystäväni sekä usean hoodilaisenkin tunteman Encarnan Espanjan joukkueet matsiin. Olimme sopineet, että kunkin joukkueen tuli ampua oma kisansa 3.-7.12.2012, silloin kun seuralla on harjoitukset. Ajatus yhtä aikaa ampumisesta ei tullut kyseeseen jo aikaeron vuoksi.

Koska argentiinalaiset ampuvat vain lonkkareilla ja primitiivijousilla, säännöt piti tehdä myös heille sopiviksi. Noilla jousilla kun ei oikein tähtäimille pärjätä. Ammuimme normaalin IFAA:n alaisen 20 jaardin kisan 60 nuolella siten, että viisimiehisessä joukkueessa jokainen ampui vain yhden nuolen per kierros. Aikamoista sähläystä se oli, kun yritimme pysyä muiden hoodilaisten rytmissä koko ajan vaihtuvien ampujiemme kanssa. Kyllä se jotenkin onnistui.

Hetken mielijohteesta syntyvät kisat täytyy myös järjestää nopeasti. Niinpä joukkueen kasaaminen oli hieman sekavaa ja aiheutti jonkinsorttista ihmettelyä. Kaikkea ei ollut mietitty loppuun asti…Niinpä ykkösjoukkueemme muodostuikin niistä ampujista, jotka ensimmäisenä hallille ilmaantuivat. Seuraavaa joukkuetta emme sitten saaneetkaan kasaan, koska kovasta värväilystäni huolimatta uusia halukkaita ilmaantui vain kolme. Tämän paikkasimme siten, että Säilän Tapsa ja minä sitten ammuimme myös kakkos- ja kolmosjoukkueessa, jotka kokosimme myös ykkösjoukkuessa ampuneista. Kun kerroin asiasta Encarnalle ja Andresille, he diskasivat nämä joukkueet. Ja syystä.

Ykkösjoukkueessamme ampuivat Laura, Antero P., Tapani, Matti ja Jakke. Diskatuissa sekajoukkeissa ampuivat edellisten lisäksi Juha, Ville sekä Jani.

Loppuviikolla sitten jännitimme tuloksia. Minulle ei tullut yllätyksenä, että espanjalaiset voittivat, mutta heidän yhteistuloksensa on niin kova, että alkuviikolla tekemämme ”Maailmanennätys” vaihtoi samantien omistajaa, ja siellä se kyllä jonkin aikaa tulee myös pysymään:

  1. Navarra, Espanja 251
  2. Hood 1, Suomi 207
  3. ETAR, Argentiina 197

Olin hyvin ilahtunut kun Encarna ja Andres heti kisan jälkeen kysyivät, että koska seuraava kisa järjestetään. Tällainen kisamuoto olikin yllättävän mukava. Mikä parasta, joukkueemme henki oli erinomainen ja normaalin jäykistelevän harjoittelumoodin sijasta tutustuimme toisiimme ja juttelimme ammunnan lomassa mukavia. Ei sitä aina tarvitse olla tosissaan! Espanjalaiset puolestaan pitivät kisojen jälkeen kunnon barbequet, missä grillattiin lihaa ja vietettiin loppuilta yhdessä.

Alustavasti olemme sopineet, että uusintaottelun järjestämme tammikuun toisella viikolla. Toivottavasti silloin saamme kaikki ilman tähtäimiä ampuvat mukaan!

Pikkujoulutunnelmin,

Jakke Lehtinen