Suomi-Argentiina-Espanja-Eesti-Itävalta

Edellisessä blogissani kerroin ensimmäisestä haasteottelustamme Argentiinan, Espanjan ja Suomen välillä. Sekä Encarrna että Andres halusivat ehdottomasti jatkaa kilpailua, eikä se nyt meistä voinut kiinni jäädä. Ehdotin että kutsumme mukaan myös muita kilpakumppaneitamme ja hetken harkittuamme kutsuimme Katrinin Eestistä sekä Urten Itävallasta. Molemmat ovat hyviä ystäviämme ja lonkkaripiirissä erittäin arvostettuja ampujia. Katrin on kautta aikojen menestynein naisampuja maailmassa. Katrin myös kutsui liettualaiset sekä latvialaiset, mutta valitettavasti he jäivät pois.

Ennen ensimmäistä kierrosta nopeasti väsäämäni säännöt osoittautuivat toimiviksi. Lisäsimme niihin vielä pykälän, missä alle 10 vuotiaat voivat ampua kymmenestä jaardista.

Tällä kertaa tiedotustoimintamme onnistui melko hyvin ja saimme kolme joukkuetta kasaan. Eli 15 ampujaa! Muistelin juuri eilen, että siitä ei ole kuin muutama vuosi kun ainoat aktiiviset lonkkariampujamme mahtuivat ampumaan yhteen taustaan. Usein meitä oli vain kaksi.

Joukkueemme 1 ja 2 ampuivat yhtä aikaa, 29.1. ja joukkue 3 seuraavana sunnuntaina. Ykkösjoukkueessa ampuivat: Pertti, Laura, Tapani, Anneli ja minä. Oli hienoa nähdä, miten yhden epäonnistuminen paransi muiden suorituksia. Toisaalta joskus kävi myös niin, että koko joukkue ampui hyvin…tai huonosti. Paransimme hienosti edellistä tulostamme, mutta kyllä minulle jäi käsitys, että pystymme vielä parantamaan melkoisesti. Vaikka emme laskeneet henkilökohtaisi pisteitä, muistelen että Anneli oli tällä kertaa joukkueemme varmaotteisin. Vai oliko se Tapsa, Laura vai Pertti?

Kakkosjoukkue tsemppasi kovalla asenteella ja ajoittain onnistui hurjiinkin suorituksiin ja kamppaili tasaväkisesti Itävallan kanssa. Valitettavasti kuitenkin Itävallan joukkue onnistui muutamalla pisteellä voittamaan. Joukkueessa ampuivat Ari, Antero P, Matti, Harri ja Tuomas.

Kolmosjoukkue muodostui seuramme uusimmasta polvesta, erityisesti Juhan perheestä: Mia, Jan, Juha, Ville sekä Antti. Erityistunnustuksen annan Antille, rekurviampujalle joka hälyytettiin kotoa kun joukkue olisi muuten jäänyt vajaaksi. Siitä vain kiireellä kerholle, minun vanha Falco kouraan ja tuloksentekoon. Urheiluhenkeä parhaimmillaan!

Ulkomaisten joukkueiden raporttien perusteella sekä Eestin Kajamaan sekä Itävallan joukkueet ampuivat hieman alakanttiin. Katrin oli saanut hyvän joukkueen kasaan, kolme Maailman- / Euroopanmestaria, mutta heidän mielestään parannettavaa jäi. Haistan revanssinhalua… Urten joukkueen kasaaminen hieman tökki. Lopulta vain viisi ampujaa ilmestyi kerholle kun osa lupautuneista unohti tulla. Alkukankeutta.

Maailmanennätysjoukkue, Espanja oli taas lyömätön. Tosin heidän tuloksensa jäi hieman edellisestä, joka minusta olikin uskomattoman hyvä. Itse uskon, että oma joukkueemme pystyy kyllä ylittämään 240 pistettä, mutta siitä eteenpäin on todella haastavaa. Turha mainita, että espanjalaiset taas pikemminkin pitivät jouskaripartyt kuin ampuivat vakavaa kilpailua: kaikki Encarnan lähettämistä valokuvista ovatkin kuvattu pöydän ääressä, tosin todisteeksi muutamia kuvia hirmuisista nipuista.

Kisan yllättäjä oli Viron Tartun joukkue. Viisimiehisessä joukkueessa oli neljä lonkkaria ja yksi vaistoampuja heidän yhteistulos 231 on todella kova. meillä on tekemistä. Todella hieno suoritus ja hopeasija!

Ei auta kuin jatkaa harjoittelua!

Tulokset:

GREAT AND CRAZY INTERNATIONAL CLUB- TOURNAMENT

World Record: 251, 8.12.2012, Spanish Team1

Round 2

26.1. – 3.2.2013

FINAL SCORES

  1. Spain                                             244
  2. Estonia, Tartu                               231
  3. Finland, Team 1                           214
  4. Argentina, Team 1                        194
  5. Estonia, Kajamaa                         183
  6. Argentina, Team 2                        161
  7. Austria                                          158
  8. Finland, Team 2                           153
  9. Finland, Team 3                             89

Altogether 45 archers from 5 different countries participated in this round.

Kolmas kierros ammutaan 18.-24.3. varmaankin tiistaina. Merkatkaapa kalenteriin!

 

Lonkkariterveisin,

Jakke Lehtinen