Lauantaina 31.8. järjestettiin Hoodin metsäläisten toimesta perhetapahtuma Oittaan leirillä ja maastossa. Omien tuttujen ampumakavereiden lisäksi useat perheet olivat täydellä miehityksellä mukana tässä ensimmäisessä yhteisessä tapahtumassamme. Yhteensä meitä oli ainakin 40 henkeä. Tapahtuman valmistelut oli aloitettu jo heinäkuussa kun teimme 100 jaardin radan valmiiksi.

Pitkin viikkoa hieman jännitimme sääennusteita. Välillä vaikutti siltä, että sadetta on tulossa ja välillä näytti hyvältä. Vielä aamulla ilma oli hyvin epävakaan oloinen, mutta onneksi vain muutama sadepisara tippui taivaalta ja lämpötila oli ampumiseen erinomainen. Meillä oli tuuria!

Anneli ja Heikki olivat miettineet meille monipuolisen ohjelman. Aamupäivällä ammuimme kolmen lajin yhdistelmäkisan. Kuusi ensimmäistä rastia olivat Sjal:in maastokisoista, kuusi seuraavaa FFAA:n kansainvälisestä kierroksesta, ja lopuksi kuusi viimeistä edustivat metsästysammuntaa. Varmaankin ensimmäistä kertaa Suomessa. Minusta oli mukava ampua näin monipuolista rataa, missä eri kisamuodot sulautuvat hienosti toisiinsa. Jousiammuntaa parhaimmillaan!

Kisan jälkeen leiritulilla valmistettu ruoka maistui ampujille ja perheille. Jokainen oli tuonut mukanaan jotakin, joten pääsimme maistelemaan erilaisia herkkuja – makkaran lisäksi. Kiitos Repe hyvistä suolakurkuista! Reena oli tehnyt lettutaikinan, mistä Jaakko taikoi lettuja. Kaikille riitti! Kermavaahto ja hillo tietenkin lisukkeina.

Iltapäivällä ammuimme vielä kaksi kisaa. Ensiksi omena ammuttiin hymyilevän ukon pään päältä ja sen jälkeen vuorossa oli 100 jaardin kisa. Omppukisa on varmasti tuttu monille Tuulimäen hallissa ampuville, koska siellä monet ryhmät sitä ampuvat. 100 jaardin kisaa ei aikaisemmin tässä muodossa ole ammuttu. Talja- ja tähtäinjousille matka on haastava, mutta pitkäjousille suorastaan mahdoton! Seurasin Tapanin nuolen lentokaarta. Se nousi lähes puiden latvojen tasalle, arvaan 20 metriin! Koita siinä tähdätä…

Leiritulilla kisojen jälkeen myönnettiin seuraaville aktiiveille huomionosoitukset:

Sulan hattuun saivat Laura ja Jakke, EM- kisojen (EFAC Unkari) 2013 voittajat. Heikki puolestaan palkittiin sheriffin ansiokkaasta työstään hienolla ”piikillä”.

Lämmin kiitokseni päivän arkkitehdeille Annelille ja Heikille. Jaakolle letuista. Mutta aivan erityisesti seuramme ampujille perheineen. Oli hienoa ampua kimpassa urheilulajissa, missä usein valmistelu tapahtuu yksin.

Ensi vuonna uudestaan,

Jakke Lehtinen

Vasemmalla Jaakko paistaa lettuja ja Tapsalle hillo kelpaa. Keskellä perinteistä makkaranpaistoa. Vanha tulipaikka oikealla on myös käytössä.

Vasemmalla Jaakko paistaa lettuja ja Tapsalle hillo kelpaa. Keskellä perinteistä makkaranpaistoa. Vanha tulipaikka oikealla on myös käytössä.

Päivän tulokset

Kolmen lajin yhdistelmäkisa (21 ampujaa)

Tähtäinampujat

Mauri Tolonen 160

Antti Saarenmaa 159

Tuomo Remes 153

Muut osallistujat: Esko Paukkonen, Seppo Hätönen, Sami Juntunen, Mikael Wahlroos

Vaistoampujat

Jarkko Lehtinen 127

Harri Tuominen 97

Tapani Säilä 93

Muut osallistujat: Harri Sillanpää, Heikki Auralinna, Anneli Lehtinen, Matti Mäkelä, Tuomas Gustafsson, Miklos Szakacs, Antero Pelkonen

Junnut (ampuivat eri luokissa):

Laura Saarhelo 81

Aaron Vuorilehto 63

Antero Remes 103

Aino Remes 50

Omppukisa

Vaisto: Tapani Säilä

Tähtäin: Esko Paukkonen

100 jaardin kisa

Tähtäinampujat

Mauri Tolonen 64

Antti Saarenmaa 60

Seppo Hätönen 47

Muut osallistujat: Tuomo Remes, Esko Paukkonen, Petri Kellberg

Vaistoampujat

Jarkko Lehtinen 26

Harri Sillanpää 15

Laura Saarhelo 6

Muut osallistujat: Tapani Säilä, Antero Pelkonen, Matti Mäkelä, Anneli Lehtinen, Heikki Auralinna, Tuomas Gustafsson