Robin Hood ry:n jäsentiedote 1/2014

Jäsensivut osoitteessa: hood-espoo.fi/jasensivut

Terveiset puheenjohtajalta

Seuran vuosi on ollut jo muutaman vuoden tapaan vilkas ja kasvu tuntuu jatkuvan. Jousiammunta on niin seurassamme, kuin koko Suomessa ja maailmalla, murrosvaiheessa, jossa harrastajamäärät kasvavat merkittävästi, mutta lajista on tulossa yhä useammille työhyvinvointia ja arkielämää tasapainottava satunnaisempi harrastus kilpailemiseen tähtäävän urheilulajin sijasta. Tässä muutoksessa näen merkittäviä mahdollisuuksia koko lajin yleistymisen, suosion ja pitkällä tähtäimellä myös kilpapuolen kasvamisen suhteen. Hood on edustanut Suomessa pitkään lajin monimuotoisuutta ja laajaa jäsenpohjaa vahvuutena sekä avointa mieltä hyväksyä muutokset lajissa. Seuramme on nyt siirtymässä askeleen lähemmäs modernimpaa toimintamallia aloittamalla palkanmaksun ohjaajillemme ja lisäämällä säännöllistä ohjaustoimintaa myös harrastelijoille.
Robbarit ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet ennakkoluulottomuutta oppia toisiltaan aselajista riippumatta sekä tehdä asioita uusilla tavoilla vanhasta oppien, mutta ei siihen jämähtäen.
Suomen Jousiampujain Liitto myönsi minulle pronssisen ansiomerkin, joka luovutettiin minulle Tuulimäkikilpailun yhteydessä Tammikuussa. Olen tästä kunniasta erittäin otettu ja kiitollinen ja tämä kunnia kuuluu myös osaltaan kaikille niille, jotka ovat kanssani töitä tehneet niin Hoodin kuin jousiammunnan eteen. On kunnia saada olla mukana Robin Hoodin toiminnassa kaikkien teidän kanssanne!

Hyviä osumia vuodelle 2014 toivottaen

Puheenjohtaja Jaakko Setälä

Seuran tilitiedot vaihtuneet

Seuran pankkitili on vaihtunut ja uudet tilitiedot ovat seuraavat:
IBAN: FI78 5721 1520 2798 99
BIC: OKOYFIHH

Myös rahastoinhoitaja vaihtui, kun Anne Lantee luovutti 11 vuoden jälkeen kirstunvartijan tehtävät Jukka Karvoselle. Jatkossa SM-kisakuitit ja muut vastaavat siis Jukalle.

Jäsenkirje sekä jäsenmaksulasku sähköiseksi

Tulevaisuudessa kaikki jäsenkirjeet sekä jäsenmaksulaskut tullaan lähettämään sähköpostitse niille, jotka ovat sähköpostiosoitteensa seuralle ilmoittaneet. Jos haluat vastaisuudessa vielä jäsenkirjeesi ja laskut paperipostina, ilmoita tästä jäsenvastaavalle (Jaakko Setälä).

Jousimetsästystiimi 20 vuotta!

Robin Hood Bowhunting Team perustettiin vuonna 1993 ja viettää nyt 1.3.2014 20-vuotisjuhlaansa Oittaan maastoradalla. Päivän aikana kilpaillaan, kokoustellaan ja nautitaan kakkukahvit ja ammutaan päivän pimetessä soihtujen loisteessa. Kaikki ovat tervetulleita! Lisätietoja löytyy BHT:n omilta sivuilta: www.hood-bht.com. Emoseura onnittelee!

Jäsenmaksut 2014

Jäsenmaksut vuonna 2014 ovat syyskokouksen päätöksen mukaisesti:
Varsinaiset jäsenet 100 euroa (1.9.2014 jälkeen liittyvät 60 euroa)
Juniorijäsenet 60 euroa (1.9.2014 jälkeen liittyvät 40 euroa)
Ulkojäsenet 100 euroa (1.9.2014 jälkeen liittyvät 60 euroa) (Huom! Ilmoita seuralle siirtyessäsi ulkojäseneksi!)

Jäsenlaskut lähetetään helmikuun loppuun mennessä. Lasku lähetetään sähköpostitse niille, joiden sähköpostiosoite on seuran tiedossa ja muille jäsenkirjeen yhteydessä. Jäsenmaksun voi tilisiirron lisäksi maksaa myös SporttiPassilla, tunnus 24654 (www.sporttipassi.fi). Jos aiot erota seurasta ja jättää jäsenmaksun maksamatta, ilmoitathan erostasi kirjallisesti jäsenvastaavalle. Kaikissa jäsenmaksuun liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä muutenkin jäsenvastaavaan.

Haku merkkitoimikuntaan

Syyskokouksessa hyväksyttiin seuran ansiomerkki- ja stipendiohjesääntö, joka edellyttää ansiomerkkien käyttöönottoa vuoden 2014 aikana.

Haetaan jäseniä merkkitoimikuntaan, jonka tehtävänä on tuottaa hallitukselle suunnitelma seuran ansiomerkistä ja seurahenkipalkinnosta. Kiinnostuneiden tulee toimittaa avoin hakemus info@hood-espoo.fi -yhteysosoitteeseen 16.3.2014 mennessä.

Ohjausryhmät

Ohjausryhmien muotoa tarkennettiin vuoden alusta ja toimintaa laajennettiin perustamalla harrastusryhmä. Kaikki ohjausryhmät ovat nyt maksullisia 50€ kausimaksulla (kevät, kesä ja syksy) mahdollistaen tarvittaessa helpon siirtymän ryhmästä toiseen. Kaikkiin ryhmiin on mahdollista tutustua ennen liittymistä, mutta tästä tulee sopia erikseen ryhmän vetäjän kanssa.

Nuorten ohjausryhmä

Vuonna 2013 ohjausryhmään kuului yhteensä 10 nuorta, joista yli puolet toiminnassa pidempään mukana. Kokoontumispäivä on hallikaudella sunnuntaisin klo 12-14 ja kesäisin arki-iltana ryhmälle parhaiten sopivana ajankohtana (päätetään kesäkauden alussa).
Ryhmä on tarkoitettu tavoitteelliseen harrastamiseen. Vaikka kilpaileminen ei ole välttämätöntä, tulisi ryhmän jäsenellä olla selkeä tavoite harrastuksessaan. Ryhmään kuuluvien juniorien tulisi harjoitella säännöllisesti myös ryhmän kokoontumisten ulkopuolella.
Kaikilla ryhmäläisillä tulee olla ainakin SJAL lisenssi (tulee hankkia itse). Ryhmän toimintaan panostetaan enemmän resursseja kuin muihin ryhmiin. Ryhmän vetäjänä toimii Jaakko Setälä ja ohjaajana Pauli Sievinen.

Aikuisten ohjausryhmä

Aikuisten ohjausryhmä on suunnattu kilpaileville tai kilpailemiseen tähtääville ampujille. Ryhmä toimii välikausiryhmänä omien välineiden hankinnasta henkilökohtaiseen valmennukseen. Ryhmä kokoontuu viikoittain, talvikaudella sunnuntaisin kello 14-16 ja kesäkaudella erikseen sovittavana arki-iltana.
Ryhmään osallistuvilta odotetaan halua kehittyä ampujina sekä aktiviista harjoittelua myös ohjattujen vuorojen ulkopuolella. Vuoroilla käydään läpi henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi yhteisiä harjoitteita. Ryhmän vetäjänä toimii Jukka Karvonen.

Harrastusryhmä

Harrastusryhmä on suunnattu alkuvaiheen aktiivisille jousiampujille (erityisesti junioreille ja naisille). Harjoituksissa käydään läpi perusasioita ammunnasta ja oheisharjoittelusta (esim. lihaskuntoharjoitteita). Omat välineet tulee olla joko hankittu tai juuri hankinnassa. Ryhmä kokoontuu hallikaudella keskiviikkoisin kello 18-20 ja kesäkaudella erikseen sovittavana päivänä. Ryhmän vetäjänä toimii Reena Setälä.

Varustekaapit Tuulimäessä

Seuralla on Tuulimäessä varustekaappeja, joita jaetaan subjektiivisesti niitä eniten tarvitseville (esimerkiksi julkisen liikenteen varassa olevat aktiiviset juniorit ovat etusijalla). Kaapeista ei peritä vuokraa vaan pelkästään 20 € panttimaksu. Kaapit pyritään ensisijaisesti jakamaan ns. kaverikaappeina eli kahdelle hengelle.

Kaapeista kiinnostuneita pyydetään toimittamaan vapaamuotoinen hakemus Jaakolle. Kaapit ovat pääosin käytössä, mutta niitä vapautuu välillä myös pitkin kautta. Kaappien jako arvioidaan kokonaisuutena uudestaan vuosittain hallikauden alussa. Jos et enää aktiivisesti käytä tai tarvitse halussasi olevaa varustekaappia, on se luovutettava, jotta sitä tarvitsevat voivat sellaisen myös saada.

Maastoammuntakurssi jäsenille keväällä

Seura järjestää jäsenille tarkoitetun maastoammuntakurssin. Kurssilla käydään läpi maastoammunnan saloja mm. matkan arvioimisen, ylä- ja alamäen vaikutuksen arvioimisen ja ammunta-asentojen osalta sekä tutustutaan maastoammunnan perussääntöihin. Kurssi sisältää erillisen teoriaosuuden ja harjoituspäivän seuran maastoradalla Ryssänniityllä. Kurssi on maastoammunnan alkeiskurssi, mutta jousiammunnan alkeita siellä ei opasteta, joten niiden tulisi olla hallussa jo etukäteen. Osallistujilla tulee olla omat välineet. Ammuttavat matkat vaihtelevat ja olisi hyvä, jos osallistujat pystyisivät ampumaan vähintään 5–30 metrin matkoilta. Kurssi järjestetään touko-kesäkuussa ja on jäsenille ilmainen.

Kilpailutoiminnan tukeminen

Seura tukee SM-kilpailuihin osallistumista maksamalla jäsenten osallistumismaksuja 120 euroon asti SJAL:n ja FFAA:n SM-kilpailuiden osalta.

Lisäksi seura tukee juniorien kilpailutoimintaa hyvittämällä kaikille alle 18-vuotiaille seuran ampujille SJAL:n kilpailulisenssin. Edellytyksenä tuen saamiselle kuitenkin on, että juniorijäsen osallistuu vähintään kahteen kansalliseen kilpailuun vuoden 2014 aikana.

Tuet maksetaan jälkikäteen lisenssi- ja osallistumismaksukuitteja vastaan. Ilmoitus tuen hakemisesta kuitteineen tulee toimittaa rahastonhoitajalle marraskuun loppuun mennessä.

Sähköpostilista

Oletko jo saanut seuralta sähköpostilla ajankohtaisia tiedotteita? Jos et ole saanut mutta haluaisit saada, lähetä sähköpostiosoitteesi Jaakko Setälälle jaakko@hood-espoo.fi. Sähköpostilistan avulla tiedotetaan esimerkiksi muutoksista ratavuoroihin ja lähestyvistä seuran tai piirin tapahtumista. Listalta voi halutessaan poistua yhdellä sähköpostiviestillä.

SJAL:n ansiomerkki Jaakko Setälälle

Suomen Jousiampujain Liiton hallitus myönsi liiton pronssisen ansiomerkin Jaakko Setälälle. Jaakko on toiminut Hoodin hallituksessa vuodesta 2007 alkaen ja puheenjohtajana vuodesta 2008 alkaen yhtäjaksoisesti. Hän on tehnyt väsymättä töitä seuran eteen ja toiminut pitkään seuran vastuuvalmentajana sekä jäsen- ja kilpailuvastaavana. Jaakko on ollut nostamassa Hoodia Suomen suurimmaksi seuraksi ja aktivoinut seuratoimintaa. Lisäksi hän on tehnyt myös laajemmin töitä jousiammunnan eteen muun muassa vastaamalla juniorien PM-kilpailujen tulospalvelusta ja osallistumalla liiton erilaisiin kehitysprojekteihin. Ansiomerkkiä esitti Hoodin hallitus vuoden 2013 puolella, ja merkki luovutettiin Jaakolle Tuulimäkikilpailun yhteydessä.

Hallitus onnittelee Jaakkoa lämpimästi!

Hallituksen yhteystiedot

 • Jaakko Setälä, puheenjohtaja
  • jaakko@hood-espoo.fi
  • puh. 0400 924 081
 • Heikki Auralinna, Oittaan ratamestari
  • heikki@hood-espoo.fi
  • puh. 050 339 7867
 • Jukka Karvonen, vpj, rahastonhoitaja
  • jukka@hood-espoo.fi
  • puh. 050 377 7232
 • Anne Lantee, tiedottaja
  • anne@hood-espoo.fi
  • puh. 040 578 5860
 • Seppo Hätönen, sihteeri
  • seppo@hood-espoo.fi
  • puh. 040 596 2973
 • Jarkko Rannila
  • jarkko@hood-espoo.fi
  • puh. 040 186 0545