Arvoisa Hoodilainen,

Helsingin jousiammuntapiiri järjestää tuomarikurssin 13.-14. joulukuuta 2014 Espoon Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 1. Lauantaina on kenttätuomarikurssi ja -tutkinto 10:00-18:00 ja sunnuntaina päätuomarikurssi ja –tutkinto 09:00-17:00. Kenttätuomarituomarin pätevyydellä pääsee hyvin alkuun, tosin myös päätuomarin pätevyyden voi suorittaa samalla kertaa. Tiedot kurssista, kurssimateriaalista, esitietotehtävistä sekä ilmoittautumisesta löytyvät osoitteesta: http://www.sjal.fi/kilpailutoiminta/sjal-kilpailutuomarit/tuomarikoulutukset/espoo-13-14-12-2014/

Helsingin piirillä ja siten myös Hoodilla on ensi kesänä erityinen tarve uusille tuomareille, nimenomaan kenttätuomareille: piiri järjestää yhdistetyt tauluammunnan SM-kisat aikuisille, nuorille ja senioreille ja niihin odotetaan 250-300 ampujaa. Päätuomarin lisäksi tarvitaan vähintään kahdeksan kenttätuomaria. Yleensäkin tuomareille on kysyntää. Tällä hetkellä Uudenmaan alueen kisoja kiertää aktiivisesti muutama tuomari, joukkoon mahtuu aina lisää.

Tuomarointi tai jopa pelkästään tuomarikoulutus on oivallinen tapa saada enemmän irti jousiammunnasta harrasteena. Ampujalle se tarjoaa kisatilanteessa  varmuutta paremman sääntöjen tuntemuksen myötä ja vähentää samaten myös riskiä joutua tekemään pikaisia muutoksia kisavarusteisiin välinetarkastuksen jälkeen. Ampujien perheenjäsenille ja erityisesti juniorien huoltajille voin vakuuttaa, että kisan seuraaminen ja siihen osallistuminen kentällä tuomariliivi päällä on paljon antoisampaa, kuin istuskelu joutilaana kentän reunalla. Aika kuluu mukavammin ja samalla on tekemässä arvokasta työtä jousiammuntaharrastuksen hyväksi. Sääntöjen tuntemus ei ole pahasta myöskään nuoren ampujan huoltajalle, joka saattaa herkästi joutua vastaamaan asiaan liittyviin kiperiin kysymyksiin. Kisatilanteessa tuomari on aina Suomen Jousiampujain Liiton, ei kotiseuransa edustaja.

Jos asia kiinnostaa, mutta jotain jäi askarruttamaan, voi asiassa myös lähestyä Hoodin aktiivisia tuomareita Ekholmin Pyryä sekä Jorma Pallosta.

Terveisin

Hoodin kilpailuaktiivit