Robin Hood ry:n jäsentiedote 1/2015

Terveiset puheenjohtajalta

Hyvän seurahengen, ahkerien vapaaehtoisten ja yleisen jousiammuntakiinnostuksen myötä seuramme on jatkanut kasvuaan myös viime vuonna. Olemme saavuttaneet isoja merkkipaaluja, esimerkiksi palkanmaksun aloittamisen ohjaajillemme, ja tavoite on jatkaa kehitystä eteenpäin tulevana vuonna. Seurallamme on erittäin hyvä pohja viedä jousiammuntaa harrastuksena eteenpäin yhä laajemmalle osalle pääkaupunkiseutulaisia ja näkyvyys onkin yksi isoimpia asioita mitä tänä vuonna tulemme saamaan. Tauluammunnan SM-kilpailut järjestää tänä vuonna Helsingin Jousiammuntapiiri ja Hood on tässä esimerkillisessä asemassa aktivoiden koko pääkaupunkiseudun seurojen yhteistyötä. Toivon näkeväni suuren osan seuralaisistamme joko kilpailemassa tai järjestämässä tätä hienoa jousiammuntatapahtumaa joka ei tule jäämään huomiotta.

Hyviä osumia vuodelle 2015 toivottaen

Puheenjohtaja Jaakko Setälä

Jäsenmaksut 2015

Jäsenmaksut vuonna 2015 ovat syyskokouksen päätöksen mukaisesti:

 • Varsinaiset jäsenet 100 euroa (1.9.2015 jälkeen liittyvät 60 euroa)
 • Juniorijäsenet 60 euroa (1.9.2015 jälkeen liittyvät 40 euroa)
 • Ulkojäsenet 100 euroa (1.9.2015 jälkeen liittyvät 60 euroa) (Huom. Ilmoita seuralle siirtyessäsi ulkojäseneksi!)

Jäsenlaskut lähetetään lähipäivinä sähköpostitse niille, joiden sähköpostiosoite on seuran tiedossa ja muille kirjeellä. Jäsenmaksun voi tilisiirron lisäksi maksaa myös SporttiPassilla, tunnus 24654 (www.epassi.fi).

HUOM! Jos aiot erota seurasta ja jättää jäsenmaksun maksamatta, ilmoitathan erostasi kirjallisesti jäsenvastaavalle. Kaikissa jäsenmaksuun liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä muutenkin jäsenvastaavaan.

Jäsenvastaavan tavoittaa sähköpostitse osoitteesta jukka@hood-espoo.fi ja tarvittaessa puhelimitse 050 377 7232.

Myönnetyt stipendit ja tunnustukset

Seuran hallitus myönsi joulukuussa anomusten perusteella seuraaville henkilöille harjoitusstipendit vuodelle 2015: Anne Lanteelle (500€), Jarkko Lehtiselle (300€) sekä Lauri Palloselle (200€). Stipendejä ei valitettavasti voitu myöntää kaikille hakijoille käytössä olleen budjetin puitteissa. Lauri Palloselle myönnettiin lisäksi ‘Vuoden junioriampuja” kiertopalkinto joka luovutetaan hänelle Tuulimäkikilpailun yhteydessä.

Katsaus tulevaisuuteen

Syyskokouksessa linjattiin seuran tavoitteita ja suunnitelmia lähivuosille ja alle on nostettu pari pääkohtaa.

Tulevaisuudessa etenkin junioritoimintaa on tarkoitus laajentaa perustamalla uusia harjoitusryhmiä ja laajentamalla nykyisten toimintaa. Lisäksi alkeistoiminnan kysyntään vastataan lisäämällä ohjattujen vuorojen määrää. Laajennettua toimintaa varten seuraan on suunnitelmissa palkata päätoiminen ohjaaja kesäksi 2015 ja tavoitteena laajentaa toimi ympärivuotiseksi kesästä 2016 alkaen. Juniori- ja alkeistoiminnan kehittämiseen on haettu opetus- ja kulttuuriministeriöltä seuratoiminnan kehittämistukea.

Seuralle etsitään nykyisten harjoitustilojen lisäksi ympärivuorokautista pienempää harjoitushallia, joka mahdollistaa junioritoiminnan iltapäivisin. Lisäksi halli tarjoaisi riittävät talvikauden harjoitusmahdollisuudet huipulle pyrkiville ja muille aktiivisemmille harrastajille.

Oittaan radan aktiivista kehittämistä jatketaan 3D-rataan painottuen, jossa tavoitteena on mahdollistaa myös SJAL:n ja FFAA:n 3D-kilpailuiden järjestäminen. Lisäksi alueelle suunnitellaan kansainvälistä “Open”-kilpailua.

Lisätietoja löydät syyskokousmateriaaleista seuran jäsensivuilta hood-espoo.fi/jasensivut (kokousmateriaalit).

Tapahtumia

Tuulimäkikilpailu 31.1.

Lauantaina 31.1. järjestetään Tuulimäessä perinteinen SJAL:n 18 metrin kilpailu. Ilmoittautuminen on käynnissä ja järjestelyihin osallistuvat voivat ilmoittautua Jaakolle (jaakko@hood-espoo.fi / 0400 924 081).

Eläinkuva-SM 26.4.2015

FFAA:n eläinkuva-SM järjestetään Oittaan maastoammuntaradalla 26.4.

Maastoammuntakurssi keväällä

Seura järjestää jäsenille tarkoitetun maastoammuntakurssin. Kurssilla käydään läpi maastoammunnan saloja mm. matkan arvioimisen, ylä- ja alamäen vaikutuksen arvioimisen ja ammunta-asentojen osalta sekä tutustutaan maastoammunnan perussääntöihin. Kurssi sisältää erillisen teoriaosuuden ja harjoituspäivän seuran maastoradalla Oittaalla.

Kurssi on maastoammunnan alkeiskurssi, mutta jousiammunnan alkeita siellä ei opasteta, joten niiden tulisi olla hallussa jo etukäteen. Osallistujilla tulee olla omat välineet. Ammuttavat matkat vaihtelevat ja olisi hyvä, jos osallistujat pystyisivät ampumaan vähintään 5–30 metrin matkoilta. Kurssi järjestetään touko-kesäkuussa ja on jäsenille ilmainen.

Tauluammunnan SM-kilpailut 17.-19.7.

Kesän päätapahtumana on SJAL:n tauluammunnan SM-kilpailut, joiden järjestelyissä Hood on hyvin aktiivisesti mukana. Kilpailun varsinainen järjestäjätaho on Helsingin Jousiammuntapiiri.

Alkukilpailu ammutaan Leppävaaran urheilupuiston stadionilla perjantaina 17.7. ja kilpailu huipentuu sunnuntaina 19.7. Senaatintorille, jossa ammutaan osa mitaliotteluista.

Järjestelyt ovat mittavia ja myös sinun panostasi kaivataan. Toivomme mahdollisimman monen olevan kilpailussa mukana, joko ampujana tai talkooväessä.

Lisätietoja http://www.jousiammunnansm2015.fi/

Ohjattu toiminta

Seuralla on ohjattua toimintaa alkeisvuorojen ja ohjausryhmien muodossa. Lisäksi järjestetään jousiammunnan peruskursseja sekä aselajiin tai muuhun alaan kohdistuvia erikoiskursseja.

Alkeisvuorot ovat jäsenille vapaita vuoroja, joissa seuran ohjaajat ovat paikalla opastamassa ammunnan saloihin. Tiistaisin alkeisvuoro on kello 18-20 ja tällöin paikalle on myös mahdollista tulla kokeilemaan ammuntaa. Paikkoja on rajatusti ja kokeiluun vaaditaan ennalta ilmoittautuminen. Lauantaisin kello 13-15 on vain jäsenille suunnattu alkeisvuoro, jolloin keskitytään tarkemmin ammuntatekniikkaan yhteisen teeman parissa. Kesäkaudeksi ohjattujen vuorojen ajankohta voi muuttua.

Tiistain vuorot sopivat hyvin myös uusien aselajien kokeiluihin. Omien välineiden kanssa saa myös apua ohjaajilta. Uusien välineiden virittämiseen kuluu hieman enemmän aikaa ja siitä kannattaa sopia aika ohjaajien kanssa etukäteen.

Seurassa toimii myös viikoittain kokoontuvia ohjausryhmiä. Nämä soveltuvat aktiivisemmille harrastajille, jotka haluavat apua ja ohjausta suunnitelmallisempaan harjoitteluun. Tarkemmat kuvaukset ryhmistä löydät alta.

Ohjausryhmät ovat maksullisia ja kausimaksu (kevät, kesä ja syksy) on 50 €. Tämä mahdollistaa tarvittaessa helpon siirtymän ryhmästä toiseen. Kaikkiin ryhmiin on mahdollista tutustua ennen liittymistä, mutta tästä tulee sopia erikseen ryhmän vetäjän kanssa. Ryhmiin ei ole erillisiä hakuaikoja vaan mukaan voi liittyä ohjaajan kanssa sopimalla milloin vain.

Nuorten ohjausryhmä

Vuonna 2014 ohjausryhmään kuului yhteensä 8 nuorta, joista yli puolet ovat olleet toiminnassa pidempään mukana. Kokoontumispäivä on hallikaudella sunnuntaisin klo 12-14 ja kesäksi siirtyy arki-iltaan.

Ryhmä on tarkoitettu tavoitteelliseen harrastamiseen. Vaikka kilpaileminen ei ole välttämätöntä, tulisi ryhmän jäsenellä olla selkeä tavoite harrastuksessaan ja siihen kuuluvien juniorien tulisi harjoitella säännöllisesti myös ryhmän kokoontumisten ulkopuolella.

Ryhmän toimintaan panostetaan enemmän resursseja kuin muihin ryhmiin. Ryhmän vetäjänä toimii Jaakko Setälä ja avustavana ohjaajana Pauli Sievinen.

Aikuisten ohjausryhmä

Aikuisten ohjausryhmä on suunnattu kilpaileville tai kilpailemiseen tähtääville ampujille. Ryhmä toimii välikausiryhmänä omien välineiden hankinnasta henkilökohtaiseen valmennukseen. Ryhmä kokoontuu viikoittain, talvikaudella sunnuntaisin kello 14-16 ja kesäkaudella erikseen sovittavana arki-iltana.

Ryhmään osallistuvilta odotetaan halua kehittyä ampujina sekä aktiivista harjoittelua myös ohjattujen vuorojen ulkopuolella. Vuoroilla käydään läpi henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi yhteisiä harjoitteita. Ryhmän vetäjänä toimii Jukka Karvonen.

Harrastusryhmä

Harrastusryhmä on suunnattu alkuvaiheen aktiivisille jousiampujille (erityisesti junioreille ja naisille). Harjoituksissa käydään läpi perusasioita ammunnasta ja oheisharjoittelusta (esim. lihaskuntoharjoitteita). Omat välineet tulee olla joko hankittu tai juuri hankinnassa. Ryhmä kokoontuu hallikaudella keskiviikkoisin kello 18-20 ja kesäkaudella erikseen sovittavana päivänä. Ryhmän vetäjänä toimii Reena Setälä.

Ohjaajat ja valmentajat

Seuran ohjattua toimintaa pyörittävät useat ohjaajat. Ohjaajia koulutetaan sekä seuran sisäisillä koulutuksilla että paikallisen urheilun aluejärjestö ESLU:n ja Suomen Jousiampujain Liiton järjestämillä koulutuksilla. Ohjauksesta maksetaan tuntikorvaus.

Jos ohjaaminen kiinnostaa, kannattaa asiasta kysellä lisää seuran vastuuvalmentaja Jaakolta. Nykyisin ohjaajina toimivat:

 • Jaakko Setälä, vastuuvalmentaja (SJAL tason 1. valmentaja)
 • Jukka Karvonen (SJAL tason 1. valmentaja)
 • Reena Setälä (SJAL tason 1. valmentaja)
 • Anne Lantee (painotuksena taljajousi ja maastoammunta)
 • Jarkko Lehtinen (painotuksena pitkäjousi)
 • Seppo Hätönen
 • Antti Peltoniemi
 • Jarkko Rannila
 • Pauli Sievinen

Varustekaapit Tuulimäessä

Seuralla on Tuulimäessä varustekaappeja, joita jaetaan subjektiivisesti niitä eniten tarvitseville (esimerkiksi julkisen liikenteen varassa olevat aktiiviset juniorit ovat etusijalla). Kaapeista ei peritä vuokraa vaan pelkästään 20 € panttimaksu. Kaapit pyritään ensisijaisesti jakamaan ns. kaverikaappeina eli kahdelle hengelle.

Kaapeista kiinnostuneita pyydetään toimittamaan vapaamuotoinen hakemus Jaakolle. Kaapit ovat pääosin käytössä, mutta niitä vapautuu välillä myös pitkin kautta. Kaappien jako arvioidaan kokonaisuutena uudestaan vuosittain hallikauden alussa. Jos et enää aktiivisesti käytä tai tarvitse halussasi olevaa varustekaappia, on se luovutettava, jotta sitä tarvitsevat voivat sellaisen myös saada.

Kilpailutoiminnan tukeminen

Seura tukee SM-kilpailuihin osallistumista maksamalla jäsenten osallistumismaksuja 120 euroon asti SJAL:n ja FFAA:n SM-kilpailuiden osalta.

Lisäksi seura tukee juniorien kilpailutoimintaa hyvittämällä kaikille alle 18-vuotiaille seuran ampujille SJAL:n kilpailulisenssin. Edellytyksenä tuen saamiselle kuitenkin on, että juniorijäsen osallistuu vähintään kahteen kansalliseen kilpailuun vuoden 2015 aikana.

Tuet maksetaan jälkikäteen lisenssi- ja osallistumismaksukuitteja vastaan. Tukihakemus kuitteineen tulee toimittaa rahastonhoitajalle marraskuun loppuun mennessä.

Viestintä

Seuran nettisivut

Seuran nettisivut löytyvät osoitteesta https://hood-espoo.fi/ ja niiltä löytyy kattavasti tietoa seuran toiminnasta.

Sähköpostitiedotteet

Oletko jo saanut seuralta sähköpostilla ajankohtaisia tiedotteita? Jos et ole saanut mutta haluaisit saada, lähetä sähköpostiosoitteesi info@hood-espoo.fi ja pyydä liittymistä listalle. Sähköpostilistan avulla tiedotetaan esimerkiksi muutoksista ratavuoroihin ja lähestyvistä seuran tai piirin tapahtumista. Listalta voi halutessaan poistua yhdellä sähköpostiviestillä.

Facebook

Hoodin toimintaa voi seurata myös Facebookissa, https://www.facebook.com/HoodEspoo

Hallituksen yhteystiedot

Robbarit-2015-01, tulostettava PDF versio