Hoodissa on tänään aloittanut seuran historian ensimmäinen varsinainen työntekijä, kun seuran entinen jäsen Marja Raisoma aloitti seuraohjaajana.

Hood haki ja sai opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratukea erityisesti juniorityön kehittämiseen ja harrasteryhmien lisäämiseen. Tähän liittyen seura on palkannut suunnitelman mukaisesti seuran historian ensimmäisen varsinaisen työntekijän, joka on Marja Raisoma. Hänen työaikansa on kesällä lähes päätoiminen ja ensi talvikaudella noin 10-20 tuntia viikossa. Kaksivuotisen seuratuen tavoitteena on mahdollistaa vakituisen työntekijän palkkaus ympärivuotisesti ja toimii ponnahduslautana ammattimaisempaan ja säännölliseen ohjaustoimintaan seurassa, eli kyse on toistaiseksi jatkuvasta työstä.

Marja Raisoma on entinen Hoodin aktiivijäsen, joka on harrastanut jousiammuntaa useita vuosia tähtäinjousella. Viime vuosina harrastus on ollut hiljaisemmalla liekillä eikä Marjaa olekaan 2010-luvulla nähty mukana seuran toiminnassa, vaikka kannatusjäsenyys on jatkunut. Marjalla on pitkä työura muissa tehtävissä, mutta tällä hetkellä hän opiskelee liikunnanohjaajan perustutkintoa Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. Jousiammunnan ohjauskokemuksen lisäksi Marjalla on kokemusta muutaman muun lajin ohjaustehtävistä.

Uuden työntekijän turvin Hoodissa lisätään alkeiskurssitoimintaa ja perustetaan erityisesti uusia säännöllisiä junioriryhmiä. Projektiin liittyy myös junioreille suunnattu välinepankki, jolla madalletaan nuorten kynnystä edetä harrastuksessa pidemmälle ilman kallista investointia omiin välineisiin. Näistä tiedotetaan tarkemmin yksityiskohtien selvittyä.

Heinäkuun 19. päivänä Senaatintorilla järjestettävä SM-finaali televisioidaan ja kisalle odotetaan runsaasti julkisuutta jo erikoisen sijaintinsakin vuoksi. Siksi seura odottaa kisojen jälkeen jo nykyisestäänkin kasvavaa kysyntää jousiammunnan kokeilu- ja harrastusmahdollisuuksiin.

Lisätiedot: Puheenjohtaja Jaakko Setälä, puh. 0400-924081, jaakko@hood-espoo.fi