Kilpailuun Järvakandiin Viroon lähti Hoodista tänä vuonna ennätyskokoinen joukkue, yhteensä 12 henkeä. Osallistujia kilpailussa oli tänä vuonna yhteensä kuudesta eri maasta, kaukaisin saapuja aina Japanista saakka.

Kisaviikonloppu oli erittäin lämmin ja aurinkoinen, mutta pieni tuulenvire onneksi piti tukahduttavan olon poissa, parempaa säätä ei olisi voinut toivoa. Joukkue saapui pääosin perjantaina iltapäivästä Järvakandiin ja kevyen harjoitusammunnan sekä välinetarkastuksen jälkeen siirtyi Raplaan majoittuakseen Jõen majatalossa, josta olimme lähes kaikki vierasmajan huoneet varanneet.

Lauantain alkukilpailu sujui hyvässä kelissä ilman kummempia sattumuksia. Pyry sijoittui ensimmäisen puoliskon jälkeen toiseksi, mutta lämmin keli alkoi flunssaan yhdistettynä painaa ja lopullinen sijoitus parhaana Hoodilaisena oli hänellä viides. Hoodin miesten tähtäimen ykkösjoukkue sijoittui karsinnassa toiseksi, joten odotukset joukkuemenestyksen toistamisessa oli pinnalla. Miesten taljassa Hoodin joukkue sijoittuis myöskin toiseksi. Alkukilpailun päätteeksi ammutussa Gold Game-väliaikakilpailussa koettiin jänniä tilanteita kun sekä naisten tähtäimessä että miesten tähtäimessä päädyttiin lopulta shoot-off tilanteeseen jossa mitattiin lähin nuoli. Tässä vaiheessa oli mukana vielä sekä Jaakko ja Reena. Jaakko pääsi toiseksi lähimmäksi niukalla häviöllä neljän finalistin joukossa, mutta Reena taisteli itsensä voittajaksi toisen uusintanuolen jälkeen ensimmäisten ollessa Viron Laura Nurmsalon kanssa niin lähekkäin ettei mittauseroa saatu.

Lounaan jälkeen jatkettiin joukkueotteluilla. Hoodin tähtäimen kakkosjoukkue (Setälä, Hätönen, Vesanen), joka sijoittui viimeiseksi karsinnassa, päätyi Latvian Amazonesia vastaan (karsintasijoitus 7.) jonka ottelun voitti kirkkaasti 5-1. Hoodin taljajoukkue (Tella, Wahlroos, Sirkiä) päätyi suoraan kultaotteluun joukkeita ollessa vain kaksi, Hoodin saadessa tästä hopeaa. Pientä draamaa saatiin tähänkin yhden Latvian kilpailijan ollessa häviksissä. Hoodilla oli tähtäinpuolella seuraavaksi edessään varma voitto vastaan tullessa Hoodin ykkösjoukkue (Ekholm, Karvonen, Peltoniemi), tämän vei odotetusti ykkösjoukkue vaikka pientä kiritystä oli havaittavissa. Seuraavaksi vastaan tuli semifinaaleissa Viron Sagittarius joka ottelu vietiin 2-6 josta kultaotteluun. Kultaottelu Tallinn Kalevia vastaan olikin jo tiukempi ensimmäisen setin ollessa tasan. 3-3 tilanteessa Hood laittoi seuraavaa vaihdetta silmään ja tahkosi tauluun upeat 56 pistettä ja Kalev sai nöyrtyä 49 pisteen saaliiseen ja tyytyä hopeaan Hoodin viedessä kultaa! Iltajuhlan grillauksen ja uusien piristävien sekä leikkimielisten kilpailuiden jälkeen vetäydyttiin pikaisen saunan jälkeen yöpuulle hakemaan energiaa sunnuntain otteluihin.

Sunnuntai alkoi sekajoukkueiden otteluilla, Hoodilta kilpailussa ollessa joukkueet Ekholm ja Hommas sekä Karvonen ja Setälä. Aamukankeus oli valitettavasti kummallakin joukkueella liiallinen ja kummatkin karsiutuivat heti ensimmäisellä kierroksella.

Yksilöpudotukset alkoivat lounaan jälkeen. Päivän ensimmäinen yllättäjä oli Juho, joka pudotti sekä Liettuan Petrauskasin sekä kolmanneksi alkukilpailussa sijoittuneen Viron Jaanus Grossin! 1/8 kierroksella vastaan tuli kuitenkin myöskin hyvässä vireessä ollut seurakaveri Antti, jolle Juho joutui nöyrtymään 6-0. Tässä vaiheessa Hoodilla oli jo varma mitaliottelupaikka sillä seuraavaksi oli tiensä myös neljännesfinaaleihin selvittänyt Jaakko, ottelun päättyessä 2-6 Jaakon hyväksi. Muut Hoodilaiset olivat tässä vaiheessa jo karsiutuneet kilpailusta. Semifinaaleissa oli tässä vaiheessa jäljellä varsin varttunut kaarti Jaakon ollessa koko porukan nuorin. Tässä vaiheessa tilanteen kuumetessa kaivettiin jo kylmäpakkausta esiin viilentämään Jaakon ylikuumentuneita sormia. Vastaan tuli Latvian Ivo Lipste joka taipui nopeasti 6-2 Jaakon saadessa tässä vaiheessa erittäin kovan ammuntatahdin päälle. Kultaotteluun päätyi Jaakon vastustajaksi Liettuan Vidmantas Vaicekauskis. Jaakko hallitsi ottelua parilla pisteellä kaikilla paitsi yhdellä tasatuloksella lopputuloksen ollessa 1-7 Jaakolle! ”Kaikki vain sattui loksahtamaan sopivasti paikoilleen ja mukana oli vielä rutkasti tuuria!” kommentoi Jaakko päivän kulkua.

Palkintojenjaon, arpajaisten sekä valokuvien että hyvästien jälkeen joukkue siirtyi pääosin Tallinnaan kylpylähotelliin lepäämään viikonlopun koitoksista. Hyvän illallisen sekä yöunien jälkeen saatettiin vielä rentoutua hieman altaassa ennen tuliaisostoksia sekä kotimatkaa. Taaskin erittäin mieleenpainuva reissu ja ensi vuonna uudestaan!

Tuloksia: http://ianseo.net/Details.php?toId=1290

Kisakuvia: https://picasaweb.google.com/103797676199528842123/JarvakandiOpen2015?authkey=Gv1sRgCMTu6M6zy8mUTQ&feat=directlink