Sunnuntaina 9.4. järjestettiin Robin Hoodin historian ensimmäiset lasten pääsiäiskilpailut. Järjestäjät jännittivät ennen kisoja, miten palmusunnuntai vaikuttaisi osallistumiseen. Kutsut lähetettiin lapsiperheille sekä Hoodissa että Helsingin alueen muille seuroille pari viikkoa ennen tapahtumaa. Toiveena oli saada paikan päälle 10-20 lasta vanhempineen. Ja kyllähän lapset innostuivat ajatuksesta. Paikan päälle saapui tusinan verran eri ikäisiä ja kokoisia ja tasoisia nuoria jousiampujia pitämään yhdessä hauskaa, tutustumaan toisiinsa ja kokeilemaan taitojaan oikeassa kilpailussa. Erityisen hauskaa oli, että myös Helsingistä tultiin mukaan ainakin Artemis-seurasta. Tuulimäen rata oli stailattu pääsiäisteemaan. Ebba ja Mette olivat askarrelleet pääsiäistipuja ja pupuja sekä papukaijoja. Taustojen alapuolelle oli yön aikana kasvanut puolimetrinen ruohikko kreppipaperista. Tunti ennen kisaa kaikki paikan päällä olleet osallistuivat ilmapallojen puhaltamiseen ja niitä puhkuttiin kasaan yli 100 kappaletta. Tuulimäki oli valmis pääsiäiskisaan. Marja ja Jaakko olivat miettineet ampumarastit lapsille – tauluammuntaa, ilmapalloja sekä ”3D” maaleja. Lapset jaettiin ennestään tuntemattomiin pareihin, ja heille annettiin tuloskortit. Kolme kierrosta per rasti, tulokset ylös ja 1.5 tunnin pallojen poksauttelun jälkeen olivat tulokset selvillä. Kaikki lapset pääsivät kiipeämään podiumille vastaanottamaan mitalin, diplomin ja pääsiäispupun terveiset. Tässä kisassa oli vain itsensä voittajia, eikä vähiten vanhempien ja kannattajien keskuudessa! Seuran toiveena on, että tällainen lapsille suunnattu tapahtuma tutustuttaa nuoria toisiinsa ja saa pikku hiljaa aikaan yhteisöllisyyttä, mikä auttaa harrastuksessa. Vanhempienkin suusta kuului kommentteja etteivät he tienneetkään seurassa olevan näin paljon lapsia jäseninä. Juuri tätä tavoittelimme tapahtumalla – saattaa lapset yhteen heille miellyttävällä tavalla. Ensimmäisen kisan jälkeen on turha kisajännitys saatu lapsilta pois. Nyt on helpompi ilmoittautua ja marssia seuraavaan tapahtumaan. Robin Hoodissa katseet kääntyvät syksyyn ja Halloweeniin. Ehkä voisimme järjestää toisen teematapahtuman lapsille ja lapsenmielisille syksyllä? Pikkulinnut lauloivat myös, että Helsingin piiri aikoo järjestää jatkossa toimintaa erityisesti myös lapsille. Kiitos kaikille osallistujille ja Jaakolle ja Reenalle kisatoimiston pyörittämisestä! Terveisin Timo ja Marja